5 Nisan 2010 Pazartesi

Hibeş

Hibeş

Annemin komşusu Gül ablanın verdiği bu tarif bizim çok hoşumuza gitti,özellikle acı severlerin severek yiyebileceği bir lezzet ...Antalya yöresine ait bir mezeymiş.Ben ilk kez denedim ,tahin'den dolayı lezzetini biraz humusa benzettim.
Denemek isteyenler için tarifi;

Malzemeler
- 300 gr tahin
- 2 adet limon
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı ipek pul biber
- yarım bardak su
- tuz

Hazırlanışı:
1- Tahini derin bir kaba boşaltın.İpek pul biberini yarım bardak su ile ıslatın.
2- Tahinin içine dövülmüş sarımsağı,limon suyunu ve kimyonunu ekleyin.
3- Sulandırılmış ipek biberi ve tuzunu ilave edip,hardal kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
4- Buzdolabında bir gün dinlendirip servisini yapın.

Afiyet Olsun...

Hibeş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder