8 Nisan 2010 Perşembe

İrmik Tatlılı Pasta (P.D.Ç.S.E. 37)


Bu pastayı Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'nin 37. evsahibesi http://sevincceden.blogcu.com/ arkadaşımıza sevgilerimle beraber gönderiyor, daveti için çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler :
Pandispanya için;
1 paket dr. Oetker pandispanya karışımı
4 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Islatmak için;
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı tozşeker ya da
süt
İç kreması;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı tozşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı taneli portakal reçeli
1 paket labne peyniri
Arasına;
portakal reçeli taneleri
2 yemek kaşığı damla çikolata
Üzerine;
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
1 paket ahududu ve çilekli hazır meyveli sos
file fıstık
Yapılışı :
Pandispanya paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen ya da kare bir tepside pişirilir. Soğuyunca pandispanyadan parçalar kesilir ve baton kek kalıbının dibine ve yanlarına döşenir. Üzerini kapatmak için bir parçası kenara ayrılır. Toz şeker ve su karıştırılarak şurup hazırlanır. (Ben sütle ıslattım.) Kek parçaları şurupla ıslatılır.
Bir tencereye süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve portakal reçeli alınarak, tencere ocağa yerleştirilir. Sürekli karıştırılarak, muhallebiden daha koyu bir kıvamda olacak şekilde pişirilir. Ocaktan alınıp, labne peyniri eklenir ve mikser ile çırpılır. Ilık hale gelince yarısı kalıptaki kek parçalarının üzerine dökülür. Reçel taneleri ve damla çikolata serpilip, kalan kremayla üzeri kapatılır. Ayrılan kek parçası ile üzeri örtülür. Streç filme sarılıp, buzdolabında bir süre bekletilir. Ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Üzerine benmari yöntemiyle eritilen çikolata sürülür. Onun üzerine paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan ve soğutulan meyveli sos gezdirilir. File fıstıkla süslenip, dilimlenerek servis yapılır. Dilimleri portakal reçeli ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder