7 Nisan 2010 Çarşamba

Izgara Tavuklu Salata

Aslında endivyenli yapacaktım ama endivyen bulamayınca marul ve semizotu kullandım. Bu aralar bu tür salataları sık sık yapıyorum. Diyet yapan arkadaşlara bir fikir olsun.

Malzemeler :
400 gr. tavuk göğüs
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
atom marul
semiztotu
maydanoz
salatalık
kiraz domates
haşlanmış mısır taneleri
limon suyu
zeytinyağı
balzamik sirke
tuz
Yapılışı :
Dilimlenmiş sarımsak, kekik ve zeytinyağı iyice çırpılır. Biftek şeklinde dilimlenmiş tavukların her tarafına sürülür. Üzeri örtülerek 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Tavuklar sostan çıkarılıp fırın ızgarasında pişirilir.
Yıkanıp kurulanmış yeşillikler, kiraz domates, salatalık dilimleri servis tabağına alınır, üzerine mısır taneleri dökülür. Limon suyu, zeytinyağı, balzamik sirke ve tuz bir kasede çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir. Tavuk etleri şeritler halinde doğranıp, salatanın üzerine dizilir. İsteğe göre bir yemek kaşığı susam yağsız tavada kavrulup, salataya serpilebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder