7 Nisan 2010 Çarşamba

İZMİR KÖFTE
















Malzemeler
4 tane büyük patates
500 gr kıyma
3-4 dilim bayat ekmek için
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
yarım bağ maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2-3 su bardağı su
kızartmak için
sıvıyağ
süslemek için
çeri domates
Yapılışı
Köfteyi hazırlamak için ekmek içlerini ufalayın. Maydanozu doğrayın. Sarmısağı rendeleyin. Baharatlarını ve kıymayı katıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler yapın. Patatesleri soyup uzun dilimler kesin. Sıvıyağda kızartın. Tepsiye alın. Üzerine köfteleri kızartıp dizin. Salçayı suda ezip 1 çay kaşığı tuz katın. Köftelerin üzerine dökün. Domatesleri dizin. Fırında 10-15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder