8 Nisan 2010 Perşembe

KARNABAHAR OMLETİ

















Malzemeler
500 gr karnabahar
1 tane küçük soğan
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı süt
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı un
üzeri için
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tencerede kaynayan suyun içerisine temizlenmiş çiçeklere ayrılmış karnabaharları ekleyin. Karnabaharları dişe gelecek şekilde haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Tereyağını tavada eritin, küp doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin. 4-5 dakika soteleyin. Karnabaharlarıda ilave edip 3-4 dakika daha karıştırın. Süt, yumurta, un, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. İnce ince doğranmış maydanozuda katın. Karnabaharın üzerine bu karışımı dökün. Omlet kıvamında her iki tarafınıda pişirin. Servis tabağına alın hemen üzerine kaşar peynirini serpip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder