8 Nisan 2010 Perşembe

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI VE TATİL


Canlar selam farkındasınızdır tariflerin arası buaralar epeyce uzadı iş yoğunluğu evdeki yaza hazırlıklar temizlik derken öyle yoruldumki anlatamam bir isteksizlik bir halsizlik almış başını gitmekte ama dur demek lazım şimdi tatil zamanı 1 ay izne ayrıldım ve tatile çıkıyorum döndüğümde görüşmek üzere kendinize iyi bakın hepinize sevgiler yolluyorum.....
ekmek kadayıfı bizim evin gözdesidir daha evvelde tarifi vermiştim ...
MALZEMELER:
1 adet ekmek kadayıfı(tek katı)
1.250 kg. şeker
1,500 lt.su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:Ekmek kadayıfının tek katını yapıyoruz.önce şeker, suyu ve yarım limonun suyunu ekleyip 20-25 dakika kaynatıyoruz.ekmek kadayıfını geniş ve yüksek kenarlı bir tepsiye alıyoruz üzerine sıcağa yakın ılık suyla ıslatıyoruz 20-25 dakika iyice kabarmasını bekliyoruz. Kabaran kadayıfın üzerini temiz bir mutfak peçetesiyle bastırarak tüm suyunu çekiyoruz peçeteyi sıkıp işlemi tekrarlıyoruz iyice suyunu alıyoruz sonra orta hararetteki ateşe oturtuyoruz.hertarafına şerbeti döküyoruz (ben kadayıfı dörde bölerek pişiriyorum)ve tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz üzerinde kabarcıklar oluşuncaya dek soğuduktan sonra dilimleyip kaymakla servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder