5 Nisan 2010 Pazartesi

Kişnişli Ispanak Kavurması

Kişnişli Ispanak

Bu yemek babacığımın isteği üzerine hazırlandı.Yemeğin tarifi halam'a ait.Halep mutfağına ait olan Kişnişli Ispanak Kavurmasının Arapça ismini bana söylediler ama orjinal yazılışını bulamadığım için şu an da yazamıyorum.Eğer bir bilen olursa bana haber verebilir.Eniştem Halep'li olduğu için onun annesinden bizlere kadar ulaşmış bir yemek.Hem kolay hem de değişik bir lezzet.

Malzemeler
- 1 kg Ispanak
- 1 diş sarımsak
- 50 gr kişniş(irice dövülmüş)
- 200 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Tuz

Hazırlanışı:
1- Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tencereye koyun, biraz su ilave edip haşlayın.
2- Haşlanmış ıspanakları bir kenarda süzülmesi için bekletin.
3- Tencereye yağı koyup eritin, içine kıymayı ilave edip kavurun.Dövülmüş sarımsak ve dövülmüş kişnişi üzerine ekleyin.
4- Daha sonra süzülen ıspanakları avucunuzda sıkarak suyunu iyice sıkın.Ispanakları ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin, sıcak olarak pirinç pilavı eşliğinde servisini yapın.

Afiyet Olsun.

Pelin'ce : Kişnişli ıspanak kavurması,sade pirinç pilavı eşliğinde ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder