7 Nisan 2010 Çarşamba

Kuru Meyveli Bisccotti (P.D.Ç.S.E. 42)

Tarifini hünerli bayanlar 'dan aldığım bu kıtır lezzetleri P.D.Ç.S.E. 42 evsahibesi tarifdünyası
arkadaşımıza gönderiyor, nazik daveti için çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler :
1 su bardağı tozşeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
4 - 4,5 su bardağı un (4 bardak kullandım)
1 çay bardağı fındık
1 su bardağı karışık kuru meyve
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
Yumurta, şeker, yağ ve vanilya derin bir kase içinde 6-7 dk. şeker eriyene kadar mikserle çırpılır. Başka bir kaba, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu elenir. Yumurtalı karışıma eklenir ve yoğrulur. Kalan un kaşıkla azar azar eklenerek, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. (Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın. )Hamura kuru meyveler, limon kabuğu rendesi, vanilya ve irice doğranan fındıklar eklenir. Hamur dört eşit parçaya ayılıp, her biri yaklaşık 2 cm. yüksekliğinde dikdörgen haline getirilir ve yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 18-20 dk. pişirilir. Pişen hamurlar fırından alınıp bir kaç dk. ılınması için bekletilir. Keskin bir bıçak ile mümkün olduğunca ince şekilde dilimlenir.
Kesilen dilimler tepsiye dizilerek, tekrar fırına verilir ve 8-10 dk. daha pişirilir. Pişen biscottiler, ızgara tel üzerine alınır ve soğutulur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder