8 Nisan 2010 Perşembe

Kuru Meyveli Kek

Yaman Etkinliklerin Mart ayı ev sahibesi sarıkuş'un mutfağı arkadaşımız etkinlik konusunu "kurutulmuş meyveler" olarak belirlemiş. Ben de etkinliğe bu kek tarifiyle katılıyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler :
10 adet kuru kayısı
10 adet kuru incir
1 su bardağı toz şeker
1/2 paket oda sıcaklığında margarin
3 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sos için;
1 paket (80gr. ) bitter çikolata
1/2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
Süsleme için;
5 adet kuru kayısı
5 adet incir
1/2 su bardağı dörde bölünmüş ceviz (Ben unuttum.)
çubuk tarçın
Yapılışı :
İnciler ve kayısılar iyice yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Ayrı ayrı kaselere alınır, üzerlerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su eklenir. 2-3 saat bu şekilde bekletilir. Tozşeker ve margarin çukur bir kaba alınarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. İncir ve kayısı sularıyla birlikte karışıma eklenir. Dövülmüş ceviz, tarçın ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Kabartma tozu ve karıştırılıp karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika, batırılan kürdan temiz temiz (kuru) çıkıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Krema, çikolata ve tereyağı yapışmaz yüzeyli bir tavada kısık ateşte eritilir. Servis tabağına alınan kekin üzerine dökülür. Üzeri küp doğranmış incir, kayısı, ceviz ve çubuk tarçınla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder