8 Nisan 2010 Perşembe

Kıymalı Ay Çöreği


















Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küçük paket yaş maya
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
250 gr oda sıcaklığında margarin
İç harç için
1 soğan
250 gr kıyma
2 haşlanmış ve rendelenmiş patates
Tuz,karabiber
Üzeri için
2 yumurta sarısı
İlk önce iç harcımızı hazırlıyalım.
Tavaya sıvıyağı alıp ince kıyılmış soğanı ve kıymayı ekleyip kavuralım. Kıyma kavrulduktan sonra rendelenen patatesi
ilave edip 1_2 dakika daha kavuralım ardından baharatları ve tuzunu ekleyip ocaktan alalım.
Yapılışı
Karıştırma kabına mayayı alalım sütü ılıtıp mayanın üzerine ilave ederek mayayı eritelim.
Yoğurt,sıvıyağ,tuz ve şekeli ilave edip karıştıralım. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Hamurun üzerini örtüp ılk ortamda yarım saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurumuzdan 7 beze yapalım. Hamurumuzu büyük pasta tabağı kadar açalım ve üzerine odasıcaklığındaki margarinden bolca sürelim gözleme katlar gibi dörde katlayalım. 7 bezeyide aynı işlemi uygulayarak bitirelim. İlk katladığımız hamurumuzu alıp tekrar pasta tabağı büyüklüğünde açalım hamurumuzu dört eşit şekilde keselim geniş tarafına hazırladığımız iç harçtan koyup kenarları hafif içe katlayıp sigara böreği gibi sarıp ay şekli verelim.Hamurumuzu sararken biraz gevşek saralım.
Bütün hamuru buşekilde yapalım yağlanmış tepsiye dizelim ve 20 dakika tepsi mayası yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim
önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında çöreklerimizi pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder