8 Nisan 2010 Perşembe

MANTAR ÇORBA VE TEL ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA

MANTAR ÇORBA....
MALZEMELER:
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 AVUÇ KADAR KAVRULMUŞ MANTAR (YAPILIŞI PRATİKLİKLERDE VAR)
TUZ
KARABİBER
YETERİNCE SICAK SU

YAPILIŞI:
TEREYAĞ VE UN TENCEREYE ALINIP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. PEMBELEŞİNCE SÜT YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRILARAK İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA MANTAR İLAVE EDİLİR. ÇORBANIZ İSTEDİĞİNİZ KIVAMA GELİNCEYE KADAR SICAK SU İLAVE EDİLİR. TUZ KARABİBER KONUP 2 FIKIR KAYNATILIR. ÇORBANIZ SERVİSE HAZIR. AFİYET OLSUN...

NOT:İSTENİRSE BU ÇORBAYA DERE OTUDA KONABİLİR. TERCİHE KALMIŞ. AMA DEREOTUNUN ÇOK YAKIŞTIĞINI SÖLEYEBİLİRİM.


TEL ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA MALZEMELER:
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 AVUÇ KADAR TEL ŞEHRİYE
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 SU BARDAĞI KADAR TAVUK SUYU
1 TATLI KAŞIĞI (SİLME) TUZ
YARIM TAVUK BULYON
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 YUMURTA SARISI
YETERİNCE SICAK SU

YAPILIŞI: SIVI YAĞ TENCEREYE KONUR. TEL ŞEHRİYE VE UN YAĞLA BİRLİKTE PENBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. PEMBELEŞMEYE BAŞLAYINCA TEREYAĞ İLAVE EDİLİR. TEREYAĞ ERİYİNCE TAVUK SUYU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SÜT VE BULYON KONUR. ÖTE YANDA YOĞURT VE YUMURTA Bİ KASEDE ÇIRPILIR. TENCEREDEKİ KAYNAYAN ÇORBADAN KASEYE BİRAZ ALINIP KARIŞTIRILIR Kİ YOĞURDUMUZ KESİLMESİN. DAHA SONRA TENCEREYE YOĞURT KARIŞIMI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK KATILIR. TUZ İLAVE EDİLİR. YETERİNCE SU KISMI BURDA DEVREYE GİRİYOR. İSTENİLEN SIVILIKTA OLUNCAYA KADAR KAYNAYAN ÇORBAMIZA SICAK SU İLAVE EDİLİR. (BURDA MİKTAR BELİRTMEDİM ÇÜNKÜ HERKESİN ÇORBA KIVAMI BAŞKA OLUR. ÖRNEĞİN BEN OĞLUŞUM EKMEK YEMEDİĞİ İÇİN YOĞUN KIVAMLI YAPARIM ÇORBALARIMI.) İSTENİLEN KIVAMA GELEN ÇORBAMIZ İKİ FIKIR DAHA KAYNADIKTAN SONRA SERVİSE HAZIR. AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder