1 Nisan 2010 Perşembe

Mantarlı Ispanaklı Börek

malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1/2 kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • ılık su
  • içi için:
  • 500 gr. ıspanak
  • 500 gr. mantar
  • 3 adet soğan
  • 150 gr. beyaz peynir
  • 1/2 sıvıyağ
  • pul biber, karabiber, tuz
  • susam

yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Bir tencereye sıvıyağı koyun, soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin ve kavurun. Mantarı limonlu suyuda yıkayıp, dilim şeklinde doğrayıp ekleyip 10 dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin karıştırın. Ispanağı yıkayıp, süzdürün. Doğrayıp tuzla ovun. Mantara ekleyip, karıştırın. Ufalanmış peyniri ekleyip, karıştırın. Dinlenen hamuru 21 parçaya bölün. Tabak büyüklüğünde açın. 7 tanesinin her bir parçasına birer kaşık sıvıyağ sürüp üst üste koyun. Tepsi büyüklüğünde merdane ile açın. İç harçın yarınısını serpin. İkinci 7 adet bezenin aralarına sıvıyağ sürüp, açıp üzerine koyun. Kalan harçı koyun. Son 7 bezeyi açıp üzerine koyun. Sıvıyağ sürün. Üzerine susam serpin. 200 derecede 35-40 dakika pişirin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder