5 Nisan 2010 Pazartesi

Nusskuchen / Fındıklı Kek

5
Malzemeler
3 yumurta
200 gr şeker (1 su bardağı)
1 yemek kaşığı sıvı vanilya
minicik tuz
150 gr iri kesilmiş çiğ fındık (bıçakla dilimlenmiş)
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
minicik tarçın
100 gr iri kesilmiş çikolata
2 yemek kaşığı yoğurt
250 gr un
4
Hazırlanışı
Un ve kabartma tozu elekten geçirilir.

Yumurtaların akları sarıları ayrılır.

Akları minicik tuzla 3-4 dk çırpılır.

Şeker,tereyağ,vanilya 3-4 dk çırpılır.

Sarılar teker teker eklenip çırpılır.

Un hariç diğer malzemeler eklenip çırpılır.

Unun yarısı eklenip çırpılır.

Aklar eklenip çırpılır.

Kalan un eklenip çırpılır.

Yağlanmış,unlanmış kek kalıbına dökülüp 175 c de yaklaşık 40-45 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.

Afiyetler olsun..!
9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder