7 Nisan 2010 Çarşamba

Patates Püreli Et Sote

Et yemekleri ile aram iyi olmasa da Prenses için sebze yemeklerinin yanına mutlaka et yemeği pişiriyorum.Et sotede çok sık yaptığım yemeklerden biri. Yanına patates püresi ilave ederken bu defa değiştirerek sotelenmiş etleri püre arasına koydum . Pürenin içine de kaşar peyniri rendesi. Fırına verince de çok nefis oldu...

Bu tarifi Sevgili Birsen'in "Davet Yemekleri" etkinliğine gönderiyorum.

Gereken Malzemeler:
  • 300-400 gr dana sote
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık domates salçası ( 2 adet domatesde olabilir)
  • 5 adet patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafifçe soldurun. Yıkanmış, suyu süzülmüş etleri soğanların üzerine ilave edip etleri çevirerek kavurun.
  • Etler suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırın.
  • Etler suyunu çekince pişmediyse sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Başka bir kapta su ile karıştırdığınız salçayı etlerin üzerine ilave ederek etler pişince tuz ve baharatını ilave edin, ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Rendelenmiş patateslerin içine süt ilave edip püre kıvamına getirin.
  • Püre ılınınca yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini pürenin içine karıştırın.
  • Tabanı yağlanmış ısıya dayanıklı bir fırın kabına pürenin yarısını düzgünce yerleştirin.
  • Üzerine sotelenmiş etleri koyup en üste pürenin kalan yarısını yerleştirin.
  • Kalan yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini de pürenin üzerine serpip 180 derece ısıtılmış fırında üstü hafif kızarıncaya kadar fırınlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder