7 Nisan 2010 Çarşamba

SAHURUN SULTANI KAYSERİ İÇLİ AÇMA KETESİ




















































SELAMLARRR bu gün blogger beni delirtti resimleri yükleyene dek canım çıktı oruç oruç sinirim tepeme çıktı bir türlü yüklemedi hata verdi velahavle çekip iftar sonrasına bıraktım hepsini bitirdim buseferde resimler tersine yüklendii oyyy işkence gibi bişeydi çok korkunçtu:) neyseki ters türs bitti her aşamayı ayrı ayrı çekmiştim yardımcı olur düşüncesiyle siz resimlere aşağıdan yukarıya doğru bakın arkadaşlar:)))herkese kocaman sevgiler.....


KAYSERİ İÇLİ AÇMA KETESİ

MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
kibrit kutusu büyüklüğünde maya
tuz
7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:

100 gr. margarin,tereyağ veya vita
2 su bardağı un
tuz,iri çekilmiş ceviz
margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur.tuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur.

YAĞLAMAK İÇİN:
250 gr. margarin,tereyağ, veya vita
eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz

ÜZERİNE: 1 yumurta

YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz. dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz.sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz. diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor.geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor.ilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz.buzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz.

Dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz.Sahurda yanında çayla bir tanesini yiyioruz ve gün boyu hiç açlık hissetmiyoruz......
afiyet olsun.......






1 yorum:

  1. lütfen tarifi aldığınız sitenin kaynağını belirtin emeğe saygı adına bu sizin tarifiniz değil resimlerde size ait değil

    YanıtlaSil