6 Nisan 2010 Salı

ANANASLI, DUT PEKMEZLİ KEK .



ANANASLI DUT PEKMEZLİ KEK
ZEMİNİ :

- 1 kutu DOLE ananas (bu marka en lezzetlisi ) veya sert ekşi elma dilimleri
- 1 çb pekmez ( ben dut pekmezi kullanırım )
- 2 yk toz şeker

KEK

- 1 yumurta
- 1/2 çb sıvıyağ
- 4 yk şeker
- 6-7 yk un
- 2 yk yoğurt
- 1 pk kab tozu - 1 pk vanilya - tereyağlı -vanilya esansı 3 damla ( varsa )

Çok az bir kek hamurudur ,telaşlanmayınız. Kaşıkla ananasların üzerine yayınız.
(Ben şeker ve yağ miktarlarını azalttım, orjinalleri farklı . )

- Kek hamurunu klasik sırasıyla hazırlayın.

- Diğer yandan bir borcamın ( şekli önemli değil )zeminini yağlayın
- şekerini eşit serpiştirin
- pekmezini gezdirin
- elma veya ananas dilimlerini dizin
- bir kaşık yardımıyla kek hamurunu yayın.
- ısıtılmış 165* ısıda 20- 25 dakika pişirin.
- pişerken hamur yayılıp boşlukları dolduracak ,merak etmeyin.
hafif ılık- sıcakken borcam kalıbınızdan biraz büyük bir tabağa dikkatle ters
çevirin. *(Soğursa kalıba tutunur ve dağılır. !!!!!!!!!!

ÇOK SEVECEKSİNİZ !!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder