6 Nisan 2010 Salı

CEVİZLİ, TAVUKLU, ENGİNARLI ROKA SALATASI

DİYETTEYİZ !!!

Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından biride sebze tüketmektir hiç şüphesiz. Zamanında ve düzenli tüketilen bu mucize sebzeler, sağlık bankamıza yapacağımız en GÜVENİLİR YATIRIMLAR OLACAKTIR.

Enginarı salatalarda çok kullandığımı iletmiştim sizlere, ne mutluki seven çok. Hatta yemeyen arkadaşlarımız bile gayret edeceklerini söyleyince onların adına sevindiğimi söylemeden geçmek istemem. Bugünkü tarifimiz yine zeytinyağında limonla ve soğanla pişmiş enginar, ROKA , iri ceviz taneleri, dereotu , biraz domates,haşlanmış tavuk göğsü, ben salatamda yağsız ızgara yaparım (kurutmadan içi sulu sulu) çok az haşlanmış bezelye, bir kaç tane zeytin ve ZEYTİNYAĞI.

En az enginar kadar tükettiğim bir sebzede ROKAdır. İçerdiği P ve K vitaminleri, mineralleri ve çeşitli esansları ile roka oldukça faydalı bir bitkidir. Karaciğerimizin dostudur. Mideyi kuvvetlendirir. Kansızlığa iyi gelir, kanın temizlenmesinde yardımcıdır. Mideyi ve bağırsakları çalıştırır, iştah açar, hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür. Böbreklerin çalışmasında faydalıdır. Eklem iltihablanmalarında iyi gelir. Sarılığı geçirir. Safrayı boşaltır. ÖDEM AZALTIR !! Kendine has aroması ile lezzet farkı yaratır.. Herkesin bolca tüketmesi dileklerimle ,

AFİYET OLSUN.. İYİ TATİLLER.
* Güzel bir resim olamadığı için üzgünüm. çok acil ve hızlı, tek bir çekimdi :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder