5 Nisan 2010 Pazartesi

Çikolata Soslu Mozaik Pasta

Çikolata Soslu Mozaik Pasta

Her evde sıkça yapılan bir tatlıdır.Hem yapılışı çok kolay hem de hazırlanışı.Bu şekilde sunumu da bence oldukça hoş oldu.
Kutlamalar için mutlaka aklınızın bir köşesinde olsun .Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler
10 Kişilik

- 350 gr. petibör bisküvi(2 paket)
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt

Çikolata Sos İçin:
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 150 gr. bitter çikolata

Süslemek için:
- Antep fıstığı

Hazırlanışı:
1- Margarini tencereye koyup eritip,ocağın altını kapatın.İçine tozşekeri,kakao'yu,sütü koyup iyice karıştırın.
2- Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin.
3- Karışımı bisküvilere iyice yedirin.(bisküvileri çok ezmeden bu işlemi yapın)
4- Bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.(16 cm'lik kalıp kullandım.)
5- Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp,üzerini düzleştirin.Buzlukta 2 saat bekletin.
6- Üzerinin çikolata sosu için ; kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.İçine bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
7- Sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.Üzerine çikolata sosunu dökün.
8- Çikolata sosun üzerine iri dövülmüş antep fıstığı serpin ve buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servisini yapın.

Çikolata Soslu Mozaik Pasta

Afiyet Olsun.

Pelin'ce: Mozaik pastanın içine isterseniz ceviz,fındık veya antep fıstığı ekleyerek malzemesini zenginleştirebilirsiniz.Ölçüler iki kat arttılırsa daha büyük boy bir pasta elde edilebilir.

1 yorum: