Her evde sıkça yapılan bir tatlıdır.Hem yapılışı çok kolay hem de hazırlanışı.Bu şekilde sunumu da bence oldukça hoş oldu.
Kutlamalar için mutlaka aklınızın bir köşesinde olsun .Denemek isteyenler için tarifim;
Malzemeler
10 Kişilik
- 350 gr. petibör bisküvi(2 paket)
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt
Çikolata Sos İçin:
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 150 gr. bitter çikolata
Süslemek için:
- Antep fıstığı
Hazırlanışı:
1- Margarini tencereye koyup eritip,ocağın altını kapatın.İçine tozşekeri,kakao'yu,sütü koyup iyice karıştırın.
2- Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin.
3- Karışımı bisküvilere iyice yedirin.(bisküvileri çok ezmeden bu işlemi yapın)
4- Bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.(16 cm'lik kalıp kullandım.)
5- Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp,üzerini düzleştirin.Buzlukta 2 saat bekletin.
6- Üzerinin çikolata sosu için ; kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.İçine bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
7- Sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.Üzerine çikolata sosunu dökün.
8- Çikolata sosun üzerine iri dövülmüş antep fıstığı serpin ve buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servisini yapın.
Afiyet Olsun.
Kutlamalar için mutlaka aklınızın bir köşesinde olsun .Denemek isteyenler için tarifim;
Malzemeler
10 Kişilik
- 350 gr. petibör bisküvi(2 paket)
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt
Çikolata Sos İçin:
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 150 gr. bitter çikolata
Süslemek için:
- Antep fıstığı
Hazırlanışı:
1- Margarini tencereye koyup eritip,ocağın altını kapatın.İçine tozşekeri,kakao'yu,sütü koyup iyice karıştırın.
2- Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin.
3- Karışımı bisküvilere iyice yedirin.(bisküvileri çok ezmeden bu işlemi yapın)
4- Bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.(16 cm'lik kalıp kullandım.)
5- Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp,üzerini düzleştirin.Buzlukta 2 saat bekletin.
6- Üzerinin çikolata sosu için ; kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.İçine bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
7- Sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.Üzerine çikolata sosunu dökün.
8- Çikolata sosun üzerine iri dövülmüş antep fıstığı serpin ve buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra servisini yapın.
Afiyet Olsun.
Pelin'ce: Mozaik pastanın içine isterseniz ceviz,fındık veya antep fıstığı ekleyerek malzemesini zenginleştirebilirsiniz.Ölçüler iki kat arttılırsa daha büyük boy bir pasta elde edilebilir.
Ellerinize sağlık çok güzel ve pratik. ..
YanıtlaSil