8 Nisan 2010 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ



Bu kurabiyeleri çok severek yapıyorum. Lezzetine çok güvendiğim kurabiyelerimi yine lezzetli olacağından emin olduğum sinangilden gelen hindistan cevizi aromalı unumla yaptım. İnanılmaz güzel bir aroma oldu kurabiyelerde... Denemenizi şiddetle öneririm...

Misafirlerimle çok severek yedik :))) Yapalı epey oldu aslında. Arşivimdeki fotoğrafların arasından çıkardım bugün, yayınlamak istedim. Denemek isterseniz buyrun tarife...



MALZEMELER

  • 1 pk yumuşak margarin

  • 1 çay bard sıvı yağ

  • 1 su bard pudra şekeri

  • 3-4 su bard sinangil hindistancevizi aromalı un (Normal un kullanacaksanız malzemelerinize bir pk kabartma tozu ilave edin.)

  • Yeterince damla çikolata


YAPILIŞI


Damla çikolata hariç, diğer malzemelerle (unu kontrollü koyarak) ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.


Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerine parmakla bastırıp çukur yapalım. Bu çukurlara damla çikolatalardan koyup 175 C fırında fazla kızarmasına izin vermeden pişirelim.


Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder