5 Nisan 2010 Pazartesi

ELMALI - KARANFİLLİ- KEK

P.D.Ç.S # 36 MUTFAKTELAŞI ARKADAŞIMIZA KOLAYLIKLAR DİLİYOR ,TARİFİMİ KENDİSİNE YOLLUYORUM. DAVETİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER,BOL KATILIMLI OLUR UMARIM SEVGİLER.




ELMALI KARANFİLLİ KEK
3 yumurta
1 sb + 1yk şeker
1.5 sb süt.
1/2 çb sıvıyağ
50 gr tereyağ (oda ısısı)
bir fiske tuz
yarım çk tarçın
çay kaşığının ucu ile çekilmiş toz karanfil.
2 yk kaşık bal
1 pk vanilya + 3 damla vanilya esansı ( varsa )
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un. ( bildiğiniz kek kıvamı )
4 orta boy elma ( sert )


- yumurta, şeker çırpılır sırasıyla süt, yağ, baharatlar,vanilya konup iyice
çırpılır.
- elenmiş un ve kabartma tozu eklenip, yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
3 elma soyulur, çekirdekleri çıkartılır, ve sırtları ince ince kesilir,
dilimler kopmayacak şekilde olmalıdır.
her iki yüzü, az taarçın serpilmiş bala batırılır ve kesilmiş yeri üste gelecek şekilde yanyana dizilir ( resimdeki gibi )
üzerine hfif karanfil ve tarçın serpilip, 175* ısıtılmış fırında pişirilir.


Kelepçeli kalıplar derin ve geniş olduğundan bu ölçü tam gelmekte.
Ama daha ince bir kek olsun derseniz
2 yumurta- 1 sb süt -1 sb şeker kafi gelecektir.

NOT * ELMALAR PİŞERKEN SULARINI SALACAKTIR, UNU HER ZAMANKİNDEN AZ MİKTAR FAZLA KOYUNUZ. YAKLAŞIK 1 Y .KAŞIK KADAR.

EVİ SARAN KOKUYA DİKKAT !!! :)
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder