6 Nisan 2010 Salı

GAZOZLU KEK


MALZEMELER:
3 yumurta
1 vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
100gr eritilmiş margarin
1 su bardağı fındık kırığı
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı gazoz
1 çay bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurtaların sarısı,vanilya,portakal kabuğu rendesi ve margarini 2dk çırpın.Fındık kırığı,1çay bardağı toz şeker,portakal suyu ve gazoz,un ve kabartma tozunu,kakaoyu ekleyip 2dk daha çırpın.Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz ile 3sk çırpın.1çay bardağı toz şeker ekleyip tekrar çırpın,hamura ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Bir fırın kabına döküp,170C ısıtılmış fırında 35-40dk kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder