6 Nisan 2010 Salı

LİMONLU CHEESE CAKE



Bendeniz tam bir cheese kek tiryakisiyim:)) Yanında kahveyle yeme de yanında yat:)) Bu tarifi Funda arkadaşımın görüntüsü güzel olmadı diye üzüldüğü cheese kekinden esinlenerek yaptım. O her ne kadar üzülse de ben görüntüden etkilenmişm demek ki:)) Size de tavsiye derim hele yazın serin serin iyi gider;))

MALZEMELER:

600 gr labne peyniri,
1 su bardağı şeker,
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1 kutu krema(200 ml),
3 yemek kaşığı un,
1 çimdik tuz.

ÜZERİ İÇİN:

1 Limonun suyu
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı nişasta

TABANI İÇİN:

1,5 Paket eti pötibör bisküvi,
50 gr tereyağ,
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz ya da fındık içi.

YAPILIŞI:

Önce bisküvileri robotton geçirelim. İçine erttiğimiz tereyağını ve fındık ya da ceviz içini koyup iyice kerıştıralım. Kelepçeli kabın tabanına bu karışımı iyice elimizle bastırarak yayalım. Dolaba koyalım biraz beklesin. Diğer yandan labne peynirini şekerle çırpalım. Diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştıralım. Dolaptan tabanımızı alalım ve üzerine bu karışımımızı dökelim. 160- 170 derecede pişirelim. Pişince hemen fırından çıkarmayalım kendisi fırının içinde soğuyana dek kalsın. Diğer yandan sosu için olan malzemeleri bir tencereye alalım ve koyulaşıncaya kadar karıştıralım. Biraz ılıyınca kekin üzerine dökelim. Bir gece dolapta bekletirseniz daha lezzetli olur . Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder