2 Nisan 2010 Cuma

HAVUÇLU VE İRMİKLİ KEK



MALZEMELER
2 yumurta
yarım sb tozşeker
yarım sb sıvı yağ
1 orta boy havuç
yarım çb ceviz içi
1 tk tarçın
1 sb un ( değişebilir, kek kıvamına göre...)
1 kabartma tozu
3 yk irmik
1 limon yada portakal kabuğu rendesi ve suyu

YAPILIŞI
Öncelikle yumurtayı ve şekeri çırpıp diğer sıvılarıda ekleyip karıştırıp irmik, unu kabartma tozunu ve havuç rendesinide ekleyip güzelce karıştırıp yağlanmış kek kalıbımına koyup önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. istenirse üzerine çikolata soso yada vanilyalı bir sosta yapılabilir;)
Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder