2 Nisan 2010 Cuma

ARMUTLU PİE



MALZEMELER
3 yumurta
1 sb toz şeker
1 çb süt
125 gr tereyağı
1 paket vanilya (ben koymadım)
2 sb un
1 paket kabartma tozu

ÜSTÜ İÇİN
5-6 armut
3 yk tozşeker
3 tk tarçın

YAPILIŞI
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıp süt, erimiş tereyağını ekleyip biraz daha çırpıp ununu ve kabartma tozunu ekleyip bigüzelce karıştırıp kalıba veya tepsiye döküp, kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış armutları şeker ve tarçınla karıştırıp kek karışımının üstüne döküp önceden ısıtılmış fırında 30- 40 dak kadar fırına göre değişebilir tabikiyle:)))üstleri kızarana kadar pişiriyoruz, kürdanı batırıp pişip pişmediğini anlayabiliriz:))) hepsi bukadar hem pratik hemde tadıda görünüşüde çok güzel ve
lezzetli:)))
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder