8 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI KREP
















Malzemeler
Krep için
2 yumurta
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için
Yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
üzeri için
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salçayı ve kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Ispanakları ekleyin. Tuzunu ve karabiberini katın. Ispanaklarda suyunu çekinceye kadar pişirin. Krep için tüm malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. Koyu boza kıvamına gelen hamurdan birer kepçe alıp teflon tavada pişirin. Kreplerin içerisine iç malzemeden koyup rulo sarın. Malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edin. Kreplerin üzerine kaşar peyniri serpip tepsiye dizin. Isıtılmış fırında kaşarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder