8 Nisan 2010 Perşembe

RENKLİ BÖREK















Malzemeler
5 adet yufka
2 adet havuç
2 adet patates
yarım kangal sucuk
1 adet soğan
1 çay bardağı beyaz peynir
1/4 demet dereotu
tuz
karabiber
pulbiber
sosu için
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Patates ve havucu ayrı ayrı haşlayıp çatalla ezin. Tuz ve baharatlarını katın. Bir yemek kaşığı sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Küp küp doğranmış sucuğu ekleyin bir iki kez daha çevirin. Dereotunu ince ince kıyıp peynire katın. Bir yufkayı tezgaha serin üzerine sos malzemesinden gezdirin. Sucuklu harcı geniş kenarına yayıp rulo şeklinde sarın. Havuca, peynire, patatese de aynı işlemleri uygulayın. Kalan son yufkayı tezgaha serin. Sos gezdirin. Sarılmış ruloları diğer yufkanın üzerine yerleştirin. Sıkıca sarın. İki parmak enliliğinde parçalar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder