6 Nisan 2010 Salı

Kabaklı Börek ve Kabak Kavurma

Dün evde olunca biraz dondurucuya atmak için bir şeyler hazırlamıştım...Paçangaları sararken 2 adet yufkam artınca, bende kabaklı sarmıştım..Kabakları peynirle tatlandırmam ise ayrı bir lezzet kattı arkadaşlar..Yufkalara yine sıvıyağ,su karışımdan sürmüştüm..Hem hafif hem besleyici bir börek çeşidi olmuştu..Tavsiye ederim..Hayırlı iftarlar..
Kabaklı Börek
Kabaklı börek içine,kabak kavurmadan ekleyip birazda beyaz peynir serpiştirip öyle sarmıştım.
Kabak Kavurma
Kabak kavurma için gerekli malzemeler
3 adet dolmalık kabak
1 adet orta boy soğan
dilediğiniz baharatlar
dereotu
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı
Soğan ve baharatlar hafifçe kavrulur.

Kabaklar ince ince dilimlenip soğanlara eklenir.

Ağzı açık olarak kavrulur.

Ocaktan almaya yakın dereotu serpiştirilir.
Kabaklı Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder