6 Nisan 2010 Salı

Zeytinyağlı Kabak ve Taze Patates Yemeği

Arkadaşlar bu kalıbın nerede satıldığını biliyorsanız,bana adresini yazar
mısınız? Lütfen!!Fotoğraf bu siteden crazyforcakes alıntıdır..
2954956208_473091dfda

DSC04467
Malzemeler
1 kg Girit kabağı
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
zerdeçal,kimyon,1 diş sarımsak,k.biber,biberiye,kişniş,tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı
Soğan yemeklik doğranıp yağda minicik kavrulur.
Tüm baharatlar ve biberler eklenir.
Kabaklar yıkanıp, dörde bölünüp, ince ince doğranıp, soğanların üzerine eklenirler.
Susuz olarak pişirilir.

Çok yemek seçtiğim için en çok sevdiğim sebzeler, kabak,biber,patlıcan,semizotu..
Bu yüzden bu tür yemekleri mutfağımızdan hiç eksik etmem..
DSC04452
Patates yemeği
1 kg taze patates
1 adet soğan
2 adet küçük domates
1,5 yemek kaşığı tereyağ
tuz,k.biber

Hazırlanışı
Soğanlar yemeklik doğranıp minicik yağda kavrulur.
Domatesler rendelip eklenip biraz karıştırılır.
Arkasından soyulmuş,kesilmiş patatesler,tuz ve suyu eklenip pişirilir.

Taze patates çıktığında, mutlaka patates yemeğini pişiririz.Yanında taze soğan,salatalık,domatesi söğüş olarak bulundurmayı unutmayınız..Afiyet şeker olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder