6 Nisan 2010 Salı

KAĞIT TATLISI












MALZEME:(İKİ TEPSİLİ
2 su.bar.su
1su.bar.sıvıyağ
1 kahve fincanı sirke
1 adet yumurta
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
ŞERBET İÇİN:
6 su.bar.şeker
6 su.bar.su
çeyrek limon dilimi
AÇMAK İÇİN:
1 kabartma tozu ve nişasta karışımı
ÜZERİ İÇİN:
tereyağ ve margarin karışımı
YAPILIŞI:
Verilen malzemeden yumuşak bir hamur yapılır ve 15 dak.dinlendirilir ve bezelere ayrılır,nişasta ile incecik açılır,oklava sarılır ve büzüştürülür ve temiz bir kağıt üzerinde pililer bozulmadan açılır,içine ceviz koyulur.Kağıdın ucundan kaldırılarak hamurun rulo olması sağlanır,elle şeker bonbonu gibi büzülür ve kesilir.Tepsiye dizilir,üzerine yağ gezdirilip kızarana dek pişirilir.Şerbet kaynatılır,tatlı soğuk şerbet ılık(soğuğa yakın)dökülür...
BU MALZEMEDEN İKİ TEPSİ ÇIKIYO İSTERSENİZ,HEPSİNİ PİŞİRİN,SAKLAMA KABINDA BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİN VE CANINIZ İSTEDİĞİNDE FIRINDA BİRAZ ISITIP ŞERBETLEYİP YEYİN...HEM KITIR KITIR HEMDE ÇOK GÖRSEL BİR TATLI,BİZ SEVEREK YİYORUZ:) ...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder