6 Nisan 2010 Salı

Pazılı Kaygana,Bulgur Salatası

Pazılı kayganayı teyzem çok sevdiğinden,annecik onun için hazırlamıştı.Biraz kalın olmasına rağmen,çok nefis olmuştu.Yanında da taze patates vardı.Masamızdan patates haşlaması hiç eksik olmaz..Ekmek yerine patates tüketiriz adeta..Sizlerede kaygana yanında haşlanmış patatesi tavsiye ederim..Denediğinizde, çok hoşlanacağınızdan ve keyif alacğınızdan eminim..

Bulgur salatasının tarifini Banu'cuğumdan almıştım..Kendiside daha önce deneyip çok memnun kalmış..Bende bu gece için ilk kez yapmama rağmen,çok tutuldu..Benimde çok hoşuma gitti..Sizlerde bu lezzetli salatayı, mutlaka denemelisinz diyorum..Banu şekerim çok teşekkürler..Evdekilerde teşekkürlerini gönderiyorlar canım..
2
Malzemeler
1 bağ pazı
7-8 adet taze soğan
maydanoz,nane
4 yumurta
6-7 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı un
tuz,k.biber
(bu ölçüler büyük bakır tava için.sizler yapmak isterseniz,ölçüleri yarıya indiriniz.)
1
Hazırlanışı
Yumurtalar çatalla çırpılır.
Pazılar,soğanlar,naneler,maydanozlar ince ince kıyılırlar.
Yeşillikler ve unlar yumurtalara eklenip iyice karıştırılır.
Tuzu,biberide eklenip,tavada sin ateşte kızartılır.
Tava kapağı ile ters yüz edilip diğer tarafıda sin ateşte kızartılır.
Ilındıktan sonrada kare kare kesilip,hşlnmış patatesle sevis edilir.
Eğer tuzlu hamsiniz mevcut ise içersine eklerseniz çok lezzetli olur..
3
Bulgur Salatası
1 su bardağı köftelik bulgur
2,5 su bardağı yoğurt
6-7 adet tze soğan
1 diş sarımsak
dereotu
1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
10-12 adet salatalık turşu(miniklerden)
tuz
4
Hazırlanışı
Bulgur yıkanıp çukur bir tabağa alınır.
Üzerine yoğurt dökülüp buzdolbında 1 gece bekletilir.
Ertesi gün,yeşillikler,srımsak ve turşular minicik minicik doğranır.
Cevizle birlikte bulgurların bulunduğu tabağa dökülüp karıştırılır.
2 yemek kaşığı yağ eklenip karıştırılırıp servis tabağına alınır.
Üzeri dilediğiniz şekilde süslenip, servise hazır hale getirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder