6 Nisan 2010 Salı

KREMALI MAKARNA




KREMALI MAKARNA

Dilediğiniz 1 pk makarna (kısa kalın türler ideali ! )
200 gr kadar kıyma
1 iri yemeklik soğan
1 dolu yk salça
taze çekilmiş karabiber ve deniz tuzu (doğal)
2 yk dolusu sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 kutu krema

YAPILIŞI :

Önceden haşlanıp hazırlanmış makarna
yağ- soğan - kıyma - salça - tuz -karabiber sırasıyla kavrulur
içine 1/2 kutu krema konulur
2 kez karıştırılıp içine hemen henüz süzülmüş makarnalar ilave edilir
servis anında mutlaka ,bir kase içinde bekleyen krema , makarna tabaklarına 1 yk eklenip, servis edilir. ( krema hemen eriyecektir makarna üzerinde )
Rende kaşar koymayın. Krema tadı etkisini yitiriyor.
* Bu makarna sıcak servis edilip anlık yenilmelidir. ( lezzeti ve aromasını alabilmek için !! )


Çok uzun yıllardır severek yaptığım harika bir lezzettir. Makarna sevmemek sanırım imkansız. Aşırı kilo- kalori sorunu olmadıkça arada deneyip yapabileceğiniz bir tarifimi paylaşıyorum sizinle. Elbetteki yüksek kalorisini göz önünde bulundurmanız gerektiğinide hatırlatarak.
Değişik lezzet arayan dostlara sevgilerimle.... AFİYET OLSUN.

( TAVUK TARİFİDE GELECEK )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder