8 Nisan 2010 Perşembe

Kakao Kremalı Yalancı Tavuk Göğsü


Malzemeler :
4 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı un
125 gr. margarin
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Arasına ;
1 paket dr. Oetker kakaolu pasta kreması
paketin üzerinde miktar kadar süt
Yapılışı :
Bir tencerede margarin eritilir ve un eklenir. Un hafif rengi dönene kadar kavrulur. Süt eklenerek, topak olmaması için sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tozşeker eklenir ve koyu bir muhallei oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenip, ocak kapatılır. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpılır. Büyükçe bir fırın tepsisine bolca hindistancevizi serpilir. Muhallebi tepsiye dökülür ve üzeri düzeltilir. Pasta kreması paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılıp 1-2 saat dinlendirilir. İyice soğuduktan sonra dikdörtgen şeklinde (istenilen büyüklükte) dilimlenir ve spatula yardımıyla rulo yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder