8 Nisan 2010 Perşembe

KATMER POĞAÇA
















Malzemeler
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
2 yumurta (sarının birisi üzeri için)
ayrıca
1 çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir
125 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı nişasta
Yapılışı
Hamuru hazırlamak için, sütü ılıtın. Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 8 parçaya bölün. Her bir parçayı nişasta serperek servis tabağından daha büyük olacak şekilde açın. Aralarına eritilmiş margarin sürüp hamurları üst üste dizin. 5 dakika bekletin. Merdaneyle hazır yufka büyüklüğünde hamuru açın. 16 parçaya bölün. Peyniri paylaştırın. Sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 40-45 dakika bekletin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder