8 Nisan 2010 Perşembe

GALETA UNLU TATLI


Geçenlerde tatlı krizim tuttuğunda yaptığım bir tatlı. Canım farklı birşeyler istiyordu kurcalarken bu tarif çıktı ortaya;) Gerçekten harika bir tatlı. Denemediyseniz denemenizi öneririm;)

MALZEMELER.:(Kare borcama göre)
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1-2 Su bardağı galeta unu(yumurtaların büyüklüğünr göre değişiyor)
1 Su bardağı hindistan cevizi
1 Paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:
2,5 Çay bardağı şeker
3 Çay bardağı süt

KREMASI İÇİN:

3,5 Su bardağı süt
1 Çay bardağı mısır nişastası
1 Su bardağı şeker

YAPILIŞI:

Yumurtalarımızı şekerle çırpalım. Üzerine sıvıyağımızı ekleyelim ve karıştıralım. Sonra da galeta ununu, hindistan cevizini ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Yağladığımız kare borcama harcımızı dökelim. 180 Derece de kızarana dek pişirelim. Bu arada kremasını hazırlayalım. Bunun için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirelim. Diğer yandanda ılık sütün içine şekerlerimizi koyalım ve şekerler eriyene kadar karıştıralım(kaynamayacak) Pişen kekimizin üzerine (ılık olsun) önce ılık sütle karıştırdığımız şekeri dökelim. İçini çekince de kremamızı dökelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyelim ve buz dolabında 1-2 saat bekletip servis edelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder