6 Nisan 2010 Salı

Közlenmiş Sebze Keyfi















Un, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı süt, tuz ,maya ve 2 su bardağı ılık su ile yoğurduğun uz ele yapışmayan ama yumuşak hamurdan bezeler yapın.



Açtığınız hamurlar kabara kabara yumuşacık pişerken, sevdiğiniz sebzeleri çatalla bir kaç yerlerinden delip, yağlı kağıt serdiğiniz tepside, fırına verin.


(Mangal yakmaya üşendiğimiz bir akşamdı. Bunu köyde ateşin başında yapınca lezzet ikiye katlanıyor ya neyse.) Fırından çıkan sebzeleri, kabuğu olanları soyup, lavaşın arasında tuz, azıcık yağ, belki biraz limon ve sumakla buluşturup avuçlarınızdan sızan yağa aldırmadan afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder