8 Nisan 2010 Perşembe

Kremalı Tel Kadayıf


KREMALI TEL KADAYIF:

  350 gr   Tel kadayıf
  1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
   2 kaşık tereyağı
  1  tatlı kaşığı  tarçın
 
Kadayıflar ince ince kıyılır. Kısık ateşte tüm malzemeler ara ara karıştırarak kavrulur.
kavrulan kadayıfa 2 çorba kaşığı şeker serpilir.

Cam bir kaba kadayıfın yarısı serilir. arasına  yapılan krema soğuk şekilde dökülür
kalan kadayıfla kremanın tamamı kaplanır.
*krema soğuk olmalı kadayıfların yumşamaması için.
*tatlının, üstü iyice soğunca kapatılmalı.
KREMA.
1 Kg süt     1,5 su bardağı şeker  
4 yemek kaşığı un  ( tepeleme)
vanilya  bu malzemeler karıştırılarak pişirilir.
krema soğunca  1 paket toz kremşanti eklenip çırpılır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder