7 Nisan 2010 Çarşamba

KUSKUSLU AMERİKAN SALATA


BU SALATAYA AMERİKANMI RUSMU İTALYANMI DİYORLAR HEP KARIŞTIRIYORUM:) BEN İÇİNE BİRDE KUSKUS EKLEYİNCE HEPTEN KARIŞIK BİR APERATİF OLDU SANIRIM :)) AMA TADINI SORARSANIZ, HERKES GİBİ BENDE ÇOK BEĞENEREK YEDİM... GELELİM TARİFE...



MALZEMELER


  • 1 AD HAVUÇ (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 2 AD ORTA BOY PATATES (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 SU BRD BEZELYE (HAŞLANMIŞ)
  • 1 ÇAY BARD KORNİŞON TURŞU (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 ÇAY BARD SALAM YADA SOSİS (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 SU BARD KUSKUS MAKARNA
  • 1 SU BARD KOYU KIVAMLI YOĞURT
  • YARIM SU BARD MAYONEZ
  • TUZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE HAVUÇLAR KAYNAR SUYA ATILIR. 5 DK KADAR HAŞLANDIKTAN SONRA İÇİNE PATATESLER İLAVE EDİLİR. PATATESLERİN HAŞLANMASINA YAKIN BEZELYELER İLAVE EDİLİR. HEPSİ HAŞLANDIKTAN SONRA SUYU SÜZÜLÜP SOĞUMASI BEKLENİR.

ÖTE YANDA SEBZELER HAŞLANIRKEN BİR TENCEREDE SIVI YAĞLI KAYNAR SUDA KUSKUSLAR HAŞLANIR. PİŞİNCE ONLARDA SÜZÜLÜP SEBZE KARIŞIMINA EKLENİR.

BİR KABA YOĞURT MAYONEZ VE TUZ ALINIP ÇIRPILIR. DİĞER BÜTÜN MALZEMELER İLAVE EDİLEREK KARIŞTIRILIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

BEN SALATAMIN ÜZERİNE ZEYTİNDEN YAPTIĞIM PENGUENLERİMİ KOYARAK SÜLEDİM. SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERDE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ...

NOT: BEN UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM DERSENİZ HAZIR KONSERVE GARNİTÜRLER YAPIM AŞAMASINDA İŞİNİZİ OLDUKÇA KOLAYLAŞTIRACAKTIR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder