6 Nisan 2010 Salı

LİMONLU MERENG
















MALZEME:
3 su.bar.un
1 adet yumurta
150 gr. margarin
1 tat.kaş.kabartma tozu
1/2 su.bar.tozşeker
MUHALLEBİ:
4 su.bar süt
4 adet yumurta sarısı
1,5 su.bar.toz şeker
5 adet limon suyu
4 yem.kaş un
1 limon rendesi
1 paket vanilya
MERENG:
4 adet yumurta akı(1 damla sarısı karışmasın,kabarmıyor)
2 çay.bar.toz şeker
çay kaş ucuyla tuz
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi yoğrulur,kelepçeli kalıba yerleştirilir(kurabiye hamuru gibi oluyo)önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Süt,yumurta sarıları,un bir tencereye koyulur karıştırılarak pişirilir,kaynamaya başlayınca limon suyu,rendesi ve vanilya eklenir.Pişip soğuyan hamurun üzerine dökülür,yumurta akları,şeker ve tuz çırpılır,krema tulumbası ile kremanın üzerine sıkılır vedüşük ısılı fırında fırında merengler kızarana dek pişirilir.İSTERSENİZ IZGARA BÖLÜMÜNDE DÜŞÜK AYARDA YAKMADAN KIZARTIN(ben biraz yaktım)SOĞUMADAN KALIPTAN ÇIKARMAYIN ,KREMA YAYILIYOR...
NEFİSSSS LİMONLU BİR PASTA,YAPMADIYSANIZ DENEYİN,ÇOK SEVECEKSİNİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder