2 Nisan 2010 Cuma

MEYVELİ,BİSKÜVİLİ TARTÖLET



Baharın iyice kendini hissettirdiği bugünler koşuşturmalı,yoğun ve yorucu geçiyor.Buraya maalesef eskisi kadar vakit ayıramıyorum.Sanırım bu yoğunluk biraz daha devam edecek :( 
Geçen hafta bizi ziyarete gelen arkadaşlarımıza bu tartöletleri yapıp ikram ettim,hem görüntüleri hem de lezzetleri çok beğenildi,özellikle çocuklar bayıldılar :) Aşağıdaki ölçülere göre benim kalıplarımla 8 adet çıktı.


1 paket petibör bisküvi
4 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı


Krema:
1 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya


Üzerine
Dondurulmuş vişne,böğürtlen
Muz
Nar taneleri
Kıyılmış fındık vb.


Bisküviler robottan geçirilip un haline getirilir.Tereyağı eklenip iyice yoğrulur. Tartölet kalıplarına bastırılarak eşit olarak yayılır. Çatalla birkaç yerinden delinir.170 derece fırında 10 dakika pişirilir.Bu arada krema hazırlanır. Yumurta çırpılıp diğer malzemeler eklenerek muhallebi kıvamında pişirlir. Ocaktan alınınca margarin ve vanilya eklenip 2-3 dakika mikserle çırpılır.Soğuyunca krema torbasına doldurulup tartoletlerin içine sıkılır. Üzerleri istenen meyvelerle süslenir.


Daha önce hamurunu kendim hazırlayarak yaptığım tartöletler burda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder