2 Nisan 2010 Cuma

Vişneli Rulo Pasta

Dün Edirne'den misafirlerimiz vardı. Kuzenim Sibel ablam, eşi ve Safiye yengem.. Yemekten sonra yemek için sütlü bir tatlı yapacaktım ama kısa bir süre önce gelen bebek haberi tüm aile sevince boğmuştu. Madem kutlamak için bir neden var o zaman pasta yapmalıyım:) Kısa bir sürede hazırlamam gerektiği için bu pasta ortaya çıktı. Muhallebisini labne peynirli mi yapsam dediğimde annemin önerisiyle damla sakızı ile hazırladım. Vişne ve damla sakızı ile güzel bir lezzet oldu.. Misafirlerimiz ve biz ailecek çok beğendik..

pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

yapılışı: Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine pudra şekerini ilave ediyoruz. Mikserle 1-2 dakika çırpırıyoruz. Daha sonra nişastayı unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtalara ekleyip karıştırıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, harcı tepsiye döküyoruz. Her tarafı eşit kalınlıkta olmasına özen gösteriyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Sıcaklığı çıktıktan sonra düz bir zemine ters çevirip, yağlı kağıdı çıkartıyoruz. Üzerine yağlı kağıdı tekrar serip, rulo olarak sarıyoruz. 10-15 dakika bekletiyoruz.

muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • damla sakızı

yapılışı: Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelen dek karıştırırak pişiriyoruz. Margarini, dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Ilınınca kullanıma hazırdır.

vişneli sos için:

  • 1 su bardağı vişne
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

üzeri için:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

yapılışı: Vişneleri rondada püre haline getirin. Bir tencereye püre halindeki vişneyi, şekeri ve nişastayı koyup bir taşım kaynatıyoruz. İlk sıcaklığı geçince kullanıma hazırdır.

hazırlanışı: Rulo şeklindeki pandispanyı tekrar açıp, vişneli sostan sürüp, üzerine muhallebiyi sürüp tekrar rulo şelinde sarıp, servis tabağına alıp, üzerine krem şanti ile kaplayıp, dilediğiniz gibi süsleyin..

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder