2 Nisan 2010 Cuma

GARNİTÜRLÜ BÖREK VE ARPA ŞEHRİYE SALATASI

Bu tarifi PDÇS30 susamçörekotu' na gönderiyorum, arkadaşımıza daveti için tşk edip kolaylıklar diliyorum.....



Bu böreğin tarifini vermeye gerek varmı bilmiyorum ama kısaca anlatayım;) yağlanmış tepsiye yufkayı koyup üstüne süt, su ve sıvı yağlı karışımından koyup onun üstünede yufkayı serip devam ediyoruz, yarısına gelince garnitürleri ekleyip yine yufkalarla aynı işlemi tekrar ediyoruz, en üste gelince kesip yumurta ve sıvı yağlı karışımı sürüp üstünede çörekotu....önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz....



Sıra geldi arpa şehriye salatasına;) öncelikle arpa şehriyeleri tuzlu suda ve birazda sıvı yağ ekleyip haşlayıp soğuk sudanda geçirip, kornişon turşu, hazır közlenmiş biberlerleri, maydanoz, biber turşu....bunları küçük küçük doğrayıp arpa şehriyelere ekleyip tuzunu, limon suyunu ve sıvı yağını ekleyip güzelce karıştırıp servis tabağına alıyoruz, istenirse sarımsaklı yoğurt ve mayonezde eklenebilir, tamamen arzunuza kalmış birşey, ben böyle daha çok seviyorum;)
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder