7 Nisan 2010 Çarşamba

NEVZİNE TATLISI

NEVZİNE TATLISI---
MALZEMELER:

(tepsi büyük fırın tepsisi alttaki ölçü ona göre eğer küçük tepsi ile yapacaksanız ölçüyü yarı yarıya azaltabilirsiniz)
yapacağınız tepsinin hizasında un
1 kahve fincanı zeytinyağ
1,5 su bardağı sulu yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
1 yumurta
1çay kaşığı karbonat (silme)
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
250 gr. margarin veya tereyağ
1 çimdik tuz

şerbet için:
6 su bardağı şeker6 su bardağı su yarım limonun suyu

YAPILIŞI:
öncelikle baklava kıvamında şerbet hazırlanır.yağ eritilip diğer malzemeler karıştırılır.yapacağımız tepsiye elimizle yayıp iyice bastırılır.200 dereceli fırında pişirilir.tepsi el yakmayınca şerbeti dökülür.şerbeti çekince servis yapılır.afiyet olsun...
NOT: Pekmezli isterseniz hazırlanan şerbete iki kepçe kadar pekmez döküp karıştırın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder