7 Nisan 2010 Çarşamba

OTLU YUMUŞAK POĞAÇA



Bu Poğaçalar da Nükte'ciğimizin annesi Sevgili Filiz'e ait. Filiz pek çok şey hazırlamıştı bizim için. Hepsi de birbirinden güzeldi, ama bu poğaçalar daha da bir güzeldi. İşte tarifi;
Malzemeler;
*1 kutu Becel yağı,( Oda sıcaklığında )
*1 Çay bardağı sıvıyağ,
*1/2 kg yoğurt,
*1 paket kabartma tozu,
*Arzu ettiğiniz cinste ve oranda peynir ( Benim yediğimde sade peyaz peynir vardı)
*1/2 demet ince kıyılmış dereotu.
*Kulak memesi kıvamından daha yumuşak oluncaya kadar un
*Üstüne sürmek için yumurta sarısı.
Hazırlanışı;
1.Tüm malzeme yoğurulacak, unu azar azar ilave edin. Fazla olursa, yumuşak ve gevrek olmuyor.
2.Yoğurduğunuz hamuru ağzı kapalı bir kaba alın ve bir gece buzdolabında bekletin.
3. Ertesi gün hamurdan ufak parçalar alıp elinizle yoğurarak fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün.
4.Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar ( takriben yarım saat) pişirin. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder