
İftarda balık olur mu olmazmı diye düşünüp duruyordum,geçen akşam denedik en sonunda :) bir kısmınıda dün öğlen çocuklar için hazırladım..Özgür palamutun balık olduğuna bir türlü ikna olmadığı için yemedi :) bütün halini görmek istiyor sanırım. Palamut tava'nın tarifi olmaz ama yine de ekliyorum...
Malzemeler
- 3 tane palamut balığı
- tuz
- karabiber
- sıvı yağ
- un
Hazırlanışı:
1- Palamut balığını iyice temizleyin ve kalın halkalar şeklinde doğrayın.Bir tepsinin içine unu,karabiberi ve tuzu koyup karıştırın.
2- Temizlenmiş ve kesilmiş balıkları yıkayıp kurulayın.Daha sonra unlu karışıma bulayıp iyice sirkeleyin.
3- Isıttığınız tavanın içindeki kızgın yağın içine balıkları atıp arkalı önlü hafif pembeşelene kadar kızartın.
Afiyet Olsun ..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder