6 Nisan 2010 Salı

EKMEK MANTISI

Malzemeler;
1 adet küp küp doğranmış fırınlanmış ekmek
1 kase sarmısaklı yoğurt
sosu için;
100 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
1 kaşık salça
1 kaşık biber salçası
2 adet yeşil biber
1 adet domates
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
biraz maydonoz
2 su bard. sıcak su
Yapılışı;
Soğan yarım ay şeklinde doğranır,kavrulur,kıyma,ince doğranmış biber,salça eklenip kavrulur.diğer malzemelerde eklenip 2 bardak sıcak su konup,5 dakika kaynatılır.ekmekler fırınlanır yani kızartılır.Servis tabağına alınır üzerine hazırlanan iç dökülür,ekmekler içle ıslatılmalıdır.Üzerinede sarmısaklı yoğurt gezdirilir.arzu edilirse tekrar yağ kızdırılıp dökülebilir..ilk defa denedim ve biz ailecek beğendik,en azından bayat ekmekler değendirilmiş oldu..Tarifi birçok blog sahibi arkadaşımdan faydalanarak yaptım..Tavsiye ederim..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder