6 Nisan 2010 Salı

GÜL DÖKTÜM YOLLARINA


bir kaçtane glayör, karanfil ve beyaz gül ekledim.

Pazar akşamı uçaktan iner inmez boynuma sarılan Biricik Yeğenim Timurcuğuma hitafen bir pasta oldu...
adı İSE : '' gül döktüm yollarına '' :)))
Hoşgeldi benim ilk göz ağrım güzel yosun gözlüm..
gül şapkalı tiramisu
- Gül yaprakları tek tek itina ile ayrılıp bol suyla yıkanır, nazikçe kurulanır.
- 1 adet yumurta akı çırpılıp geniş bir kaseye konur.
- 1-2 yemek kaşığı toz şeker de geniş bir tabağa alınır.
- gül yaprakları önce yumurta akına, sonra toz şekere batırılıp
- kağıt serili fırın tepsisne dizilir.
- fırının sadece fan bölümü açılıp en düşük ayarda soğuk üflemesi sağlanır , yaklaşık 10-15 dakikada kuruyan şekerler katı bir gül yaprağı haline gelecektir
- aksi takdirde şeker erir yaprak sararıp kararma yapabilir.

ben tiramisu tarifini daha öncelerden vermiştim..
Buradan bakabilir, dilediğiniz çeşidini yapabilirsiniz.. ve hatta kendi tariflerinizle deneyebilirsiniz.

BU TAMAMEN GÖRSEL BİR ŞÖLENDİR, TIPKI DİĞER GÜL BAHÇESİ PASTALARIM GİBİ... SEVGİLER... AFİYETLER... GÜZELLİKLER....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder