8 Nisan 2010 Perşembe

PANCAKE VE DİĞERLERİ ;)

İstedim ki şöyle kahvaltılarda ara sıra yapabileceğimiz şeyler olsun. İnsan sürekli aynı şeyleri yapınca ve yiyince sıkılıyor. Belki işinize yarar diye düşündüm. Böyle birkaç tarif olursa kahvaltılarda ne hazırlasam acaba stresini belki bir nebze azaltabilirim diye düşündüm ;) Ben kahvaltıyı çok severim ve en sevdiğim öğündür. Gerçi artık işe başlayacağım uzun kahvaltı saatlerim olmayacak. Artık hafta sonundan hafta sonuna. Neyse lafı daha fazla uzatmayayım kahvaltı sofralarında misafirlerimin en çok hoşlarına giden kahvaltılıklarımı taktim edeyim sizlere :)

PANCAKE ile başlayalım



MALZEMELER:
1 + 1/2 Çay fincanı ile un
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 Fiske tuz
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı yağ
2 Çay fincanı süt
1 Çay kaşığı kabartma tozu

Tüm malzemelerimizi kekte olduğu gibi karıştırıyoruz ve krep yapar gibi az yağlı tavada pişiriyoruz.Ben tavaya sadece ilk hamuru döktüğümde yağ döküyorum.Diğerlerinde gerek kalmıyor zaten:)Yalnız keki pişişreceğiniz tava çok yayvan ve büyük olmasın.Yani hamur çok yayılmasın.Yayılınca sanki pancake krep gibi oluyor.Yani bence:)


ACUKA

MALZEMELER:
2 Çorba kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
4-5 Diş sarmısak
1 Yemek kaşığı kadar dövülmüş ceviz
Yarım çy kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı pul biber
Biraz karabiber
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı susam

YAPILIŞI:
Sıvı yağda salçaları biraz kavurup diğer tüm malzemeleri de ekleyip birazcık salçanın kokusu gidene dek kavuruyoruz.Bu ölçülere takılmayın damak tadınıza göre daha keskin ya da daha hafif yapabilirsiniz.


PUF BÖREĞİ

MALZEMELER:

5 Yemek kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı karbonat üzerine bir iki damla limon
Bir çimdik tuz
Aldığınca un
Kızartmak için sıvı yağ

Tüm malzemeleri karıştırıp katı bir hamur yapıyoruz.Yaptığımız hamuru merdane ile açıyoruz ve hamuru istediğimiz biçimde bıçakla kesiyoruz.Kızgın yağda kızartıyoruz.Veeee mis gibi puf böreklerimiz hemencik oluyor:)


BİBER KAVURMASI

MALZEMELER:

150-200 Gr taze sivri biber
2-3 Orta boy domatez
2-3 Diş sarmısak
1-2 Çorba kaşığı üzüm sirkesi
Sıvı yağ, tuz
Önce biberleri küçük küçük doğruyoruz. Sıvı yağımızı tavaya alıyoruz. Üzerine doğradığımız biberleri ekleyip biberleri kavuruyoruz. Diğer taraftan domatesleri de rendeliyoruz. Biberlerin üstüne ekleyip bir taşım pişiriyoruz. En son olarak üzerine sarımsaklarımızı rendeleyip tuzumuzu , sirkemizi de ekleyip karıştırıyoruz. Siz yine damak tadı ve kişi sayısına göre malzemelerinizi ayarlarsınız. Kahvaltı da çok iyi gidiyor melemenden sıkılanlar için ;)



SEBZELİ KREP


MALZEMELER:

İki kişi için

Bir su bardağı süt
İki yumurta
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Biraz tuz
1-2 sivri biber
Bir küçük domates
Yarım patlıcan ve kabak

Sebzeleri bir tarafta soyup küçük küçük doğrayalım. Diğer taraftan diğer malzemeleri karıştıralım ve sebzeleride içine ekleyelim. Krep tavamızı yağlayıp kreplerimizi kısık ateşte pişirelim.


DOMATESLİ SOSİS

MALZEMELER

İstenen sayıda sosis
4-5 Domates
Biraz kekik, sıvıyağ, tuz.

Tavaya sosislerimizi kenarlarından keserek alıyoruz. Üzerine domateslerimizi rendeliyoruz. Arzu ettiğimiz kadar yağı ekliyoruz. Kekik ve tuzumuzu da ekleyip pişiriyoruz. Ben en çok sosisin bu halini beğeniyorum:)



DOMATESLİ PEYNİRLİ EKMEKLER

MALZEMELER:
Yeterli miktarda dilimlenmiş bayat ekmek
Çökelek ya da lor peyniri(Normal beyaz peynir de olur)
Maydonoz, istenen baharatlar
2-3 Domates
Önce ekmekleri kızartıyoruz.Daha sonra peyniri ezip maydonoz, doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.Kızarttığımız ekmeklerin üzer
ine sürüyoruz.İsterseniz keyfinize göre üzerine başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.Ya da ekmekleri yine dilimlenir.Üzerine yumurta peynir baharat çırpılıp sürülür en üste de birer ince kaşar konup fırında pişirilir.Bu da fikir olsun siz kendi damak tadınıza göre ayarlarsınız ;)


KOLAY CILBIR
Yumurtalarımızı haşlıyoruz.Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdiriyoruz.Dilerseniz kızdırılmış tereyağ , nane, pul biber gezdirebilirsiniz.






SİRKELİ PATATES


MALZEMELER
10- 15 Kadar taze patates
Yaım çay bardağı elma sirkesi
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 er tatlı kaşığı sumak, pul biber, kekik
Tuz

Fırın kabina iyice yıkadığınız patatesleri koyun.Üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip iyive harmanlayın.180 derecede pişirin..

PATLICAN DİLİMLERİ


MALZEMELER


Büyük boy patlıcan
Zeytin yağ
Yoğurt
Sarmısak

Patlıcanları yıkalayalım.Soymadan boyuna ince ince keselim.Kestiğimiz dilimleri fırçayla yağlayalım.Tost makinasına koyup pişirelim.Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder