8 Nisan 2010 Perşembe

PARİS GÜZELİ

Paris güzeli
Çok ama çok uzun yıllar önce öğrendiğim bir kurabiye. Neden Paris Güzeli denmiş acaba? Fransız bayanların çok güzel oluşu ile kurabiyelerin güzelliği arasında bir bağ kurulmuş olabilir belki. Gerçekten klasik ama çok lezzetli bir kurabiye. Tarif defterlerinizde demirbaşlar arasına alabilirsiniz bence. Tarifi şöyle.
Malzemeler;
*3 adet yumurtanın sarısı,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 paket oda sıcaklığında tereyağı,
*1 paket kabartma tozu,
*1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
*Yeteri kadar yarım ceviz içi.
*Aldığı kadar un.
*Yumurta akı (üstüne)
Hazırlanışı;
1.tereyağı ile pudra şekerini iyice karıştırın. Sırasıyla yumurtaları, kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde cevizleride katı.
2.Bir cevizden daha ufak parçalar kopardığınız hamuru yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine biraz aralıklı olarak yerleştirin.
3.herbir kurabiyeyi yumurta akına batırın ve üstüne yarım cevizi yerleştirin.
4.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında fazla kızarmadan pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder