8 Nisan 2010 Perşembe

DİKEN UCU KAVURMASI















Diken uçlarını biz kendimiz topladık. Bu mevsimde çok fazla bahçemizin dışında dikenlik yerlerde var. Ama çok fazla üzeri karınca doluydu. Çok fazla yıkadık karıncalardan temizlemek için.
Malzemeler
250 gr diken ucu
yarım kangal sucuk
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet domates
tuz
karabiber
kırmızı biber
Yapılışı
Diken uçlarını ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgeçe alıp suyunun tamamen süzmesini bekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda kavurun. Yemeklik doğranmış domatesleri ve sucukları doğrayıp soğana katın. Bir iki kez çevirip diken uçlarını ekleyin. 4-5 dakika kavurup baharatını katın. Yumurtalarını kırıp yumurtalar pişinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder